Home
Onderzoekers

Onderzoekers


Het ‘Patient Reported Outcomes Measurement Information System’ (PROMIS) is een valide en betrouwbaar meetsysteem waarmee op zeer efficiënte wijze patiënt-gerapporteerde gezondheidsuitkomsten en welzijn gemeten kan worden, bij volwassenen en kinderen. PROMIS is een nieuwe manier van meten van Patient-Reported Outcomes (PROs of PROMs). PROMIS instrumenten zijn meer valide, betrouwbaarder en responsiever dan de meeste huidige gebruikte PROMs (zoals SF-36, HAQ, HADS, etc). Met PROMIS instrumenten als uitkomstmaat zijn dus minder patiënten nodig voor bijvoorbeeld clinical trials dan met de meeste huidige gebruikte PROMs. De verwachting is dat PROMIS op ten duur de huidige PROMs gaat vervangen. 

 

PROMIS instrumenten kunnen als papieren vragenlijst afgenomen worden, maar ook (veel efficiënter) door middel van Computer Adaptief Testen (CAT).

 

Wij zijn op zoek naar onderzoeksgroepen die willen meewerken aan de validatie van PROMIS en interesse hebben om hierover gezamelijk artikelen te publiceren. Kijk hier...