PROMIS in gebruik


Via het Dutch-Flemish PROMIS National Center kunt u de Nederlands-Vlaamse PROMIS short forms krijgen. Nog niet alle PROMIS short forms zijn in het Nederlands-Vlaams beschikbaar. In de Instrument library, te vinden op de Amerikaanse website vanHealthMeasures vind u een overzicht van alle PROMIS item banken en short forms voor volwassenen en kinderen. Indien u interesse heeft in een Nederlands-Vlaamse versie van een short form die nog niet beschikbaar is, neem dan even contact met ons op.

 

PROMIS CATs zijn ook beschikbaar zijn voor gebruik in Nederland en Vlaanderen.

Contact gebruik van CATs: Leo Roorda

 

Kosten

Het gebruik van PROMIS short forms is gratis voor niet-commerciële toepassingen. Bij commericiële toepassingen of in onderzoek met commerciële funding wordt een distributie fee in rekening gebracht van €875 per short form. Voor het gebruik van PROMIS CAT wordt momenteel €0,12 per CAT in rekening gebracht,.

 

Lees meer over het gebruik van PROMIS in onderzoek en klinische toepassingen in een artikel van Clifton Bingham et al.

Using patient-reported outcomes and PROMIS in research and clinical application: experience from the PCORI pilot projects.

 

Zie ook een editorial in de NEJM over het gebruik van PROMIS in de orthopedie, geschreven door Judy Baumauer.

 

Bekijk ook de PROMIS training workshops van de PHO. Life workshops en webinars zijn beschikbaar alsmede opnames van voorgaande workshops. Vooral de presentatie van Judy Baumhauer over grootschalige implementatie van PROMIS CAT in het Rochester medical center is zeer aan te raden.