PROMIS voor waardegedreven zorg


PROMIS is bij uitstek geschikt als uitkomstmaat voor waardegedreven zorg:

  • met PROMIS meet je wat patiënten belangrijk vinden
  • PROMIS is toepasbaar bij alle patiënten groepen, bij volwassenen en kinderen, waardoor uitkomsten van zorg makkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden
  • met PROMIS CATs kun je heel precies meten waardoor (verander)scores beter interpreteerbaar zijn in de spreekkamer

 

PROMIS opgenomen in Linnean menu voor generieke PROMs

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van meer dan 350 patiëntvertegenwoordigers, zorgverleners, onderzoekers, ICT-experts en consultants die zich inzetten om de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland te versnellen. PROMIS meetinstrumenten worden aanbevolen in een landelijke richtlijn van het Linnean initiatief voor het gebruik van PROMs in de spreekkamer: het Linnean menu voor generieke PROMs.

 

PROMIS ogenomen in ICHOM Overall Health set
Het International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM) beoogt Standard Sets te ontwikkelen van uitkomsten die meest belangrijk zijn voor patiënten en die altijd gemeten zouden moeten worden in de zorg, om benchmarking van uitkomsten in de zorg mogelijk te maken. In steeds meer ICHOM sets worden PROMIS instrumenten opgenomen. De PROMIS Global Health is opgenomen in de Adult Overall Health Standard Set, die binnenkort uitkomt.